11 oktober 2015
17:15

Halmstads BK

Referat: Varbergs GIF FK - Halmstads BK

"Returmöte" mot HBK, denna gång på hemmaplan och ett helt annat lag på motståndarsidan. HBK ställde upp med sina bästa 04:or och det blev en jämn tillställning.

Vi märkte ganska direkt att dessa HBK:are kört mycket teknikträning och var väldigt rörliga. Vi hade såklart ett fysiskt övertag på dem men kom ändå inte riktigt igång i första halvlek. Kanske lite underskattning och tveksamhet i närkamperna gjorde att vi inte själva kom igång med vårt passningsspel.

0-0 i halvtid följdes av en mer intensiv inledning i andra. Vi rörde oss bättre och fick tidigt flera chanser. HBK skapade också en del chanser och båda målisarna fick göra insatser av klass. Med 10 minuter kvar kommer vi till ett fint anfall där ett par passningar genom laget friställer vår topp som kan lägga in ledningsmålet.

Efter målet, med knappa 5 minuter kvar, bjöd vi gästerna på en gratischans efter lite byteskaos där vi under några sekunder inte var helt på plats i försvaret. Detta utnyttjade HBK som kunde kvittera. Med ett par minuter kvar av matchen låg vi på ordentligt och skapade ett par chanser, men matchen slutar oavgjort.

Vi gör totalt sett en bra insats och tackar HBK för en schysst match. Tack också till supportrar och vår kiosk!